Werkwijze

Kennismaking

Als je interesse hebt, kun je contact met mij opnemen. We maken dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Op deze manier kan ik jou en de hond(en) leren kennen.

We bespreken onder andere het karakter van de hond, gewoonten en eventuele bijzonderheden. Ook wil ik graag weten wat jouw wensen zijn, denk aan eten/lekkers na de wandeling en waar ik de hond laat als deze erg vies is geworden (uiteraard wordt de hond wél handdoekdroog thuisgebracht).

Als je het prettig vindt, kunnen we samen een klein rondje (max. 15 minuten) buiten wandelen. Geef dit wel even van tevoren aan, zodat ik daar rekening mee kan houden qua tijd!

Proefwandeling

Voordat de hond mee gaat met de groepswandelingen kan het zijn dat ik een individuele wandeling wil inplannen. Op deze manier kunnen we elkaar iets beter leren kennen en kom ik er onder andere achter of de hond de commando's, die ik gebruik, kent (zoals: Hier, Wacht, Zit). Deze wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Afhankelijk van hoe de hond reageert, kan ik ook besluiten meerdere individuele wandelingen in te plannen.

Groepswandeling

De groepen zijn niet groter dan 6 honden.

Je hond wordt thuis opgehaald. Wanneer alle honden zijn opgehaald, rijden we naar het bos om daar een fijne wandeling, van ongeveer een uur, te maken. Bij slecht weer wordt de hond afgedroogd met een handdoek voordat deze de auto in gaat. Moe, maar voldaan wordt je hond weer thuisgebracht.

Tijdens de wandeling

Doordat de groepen klein blijven, krijgen alle honden voldoende aandacht en kan ik ze begeleiden wanneer er iets gebeurt wat de hond lastig vindt. Ook zal het mij bijvoorbeeld opvallen als een hond mank loopt, of zich niet lekker voelt.

Verder vind ik het belangrijk dat er rust in de groep is. Natuurlijk mogen de honden wel met elkaar spelen! Met rust bedoel ik dat er geen spanning is tussen twee of meer honden. Het moet een ontspannen wandeling zijn voor iedere hond.

Soms past een hond niet in de groep, dan kijken we samen naar een oplossing. De hond kan dan misschien mee met de andere wandeling op diezelfde dag, of de hond kan beter met een andere uitlaatservice mee.

Voor de veiligheid werk ik in het begin met lange lijnen (5 of 10 meter), als de hond goed luistert kan hij/zij natuurlijk los mee wandelen.

Tijdens de wandeling krijgt de hond van mij een halsband om met penning en GPS tracker (van Tractive). Verder ga ik ervan uit dat de hond gechipt is en geregistreerd staat!

Vervoer

Bij het vervoeren van honden staat veiligheid altijd voorop. De honden gaan dus niet los mee in de auto, maar hebben ieder een apart, stevig en veilig hok. Ook is er een ventilatiesysteem aanwezig.

Uiteraard mag de auto worden bekeken bij een kennismaking of als ik je hond kom ophalen.

De hokken worden wekelijks goed schoongemaakt, wanneer alles onder de modder zit natuurlijk vaker..

2019-02-27 18.23.31.jpg
2019-02-27 18.22.49.jpg
Dakventilator

                    Hokken achter                                                         Hok zijkant                                                       Dakventilator

Klik op de foto's voor een vergroting

In de auto liggen onder andere handdoeken, lijnen, water, hondenkoekjes en een EHBO-koffer. In de zomer(/bij warmte) zorg ik voor extra koeling (koelmatten/water/koude handdoeken).

Contact

Lindi Hartman

E-mail:

Telefoon:

KvK-nummer:

tijdvoordehond@hotmail.com

06 29 23 07 99

69382891