top of page

Hondenuitlaatservice

Ben je ook zo dol op je hond, maar lukt het je niet altijd om hem of haar uit te laten? Een individuele wandeling kan uitkomst bieden! Een privé wandeling is bijvoorbeeld ideaal als:

– je hond nog jong of al ouder is;

– je hond niet sociaal is met andere honden;

– je hond een groepswandeling te druk vindt;

– je hond een allergie heeft en daar extra op gelet moet worden;

– je hond loops of ziek is;

– je hond niet los kan lopen.

 

Voordat jouw hond met mij mee gaat, plannen we een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie thuis. Op deze manier kunnen jij en de hond(en) mij leren kennen en ik jullie. We bespreken het karakter van de hond, gewoonten en eventuele bijzonderheden. Ook wil ik graag weten wat jouw wensen zijn, denk aan eten/lekkers na de wandeling en waar ik de hond laat als deze erg vies is geworden. Of waar een handdoek klaar ligt om de poten af te drogen.

Bovendien maken we duidelijke afspraken wanneer ik langs kom, welke dagen en tijden (dit is vaak vooraf al besproken).

Indien gewenst kunnen we tijdens deze kennismaking een rondje wandelen (ca. 15 minuten), soms is dit prettig om bepaald gedrag te laten zien.

 

De wandelingen vinden plaats in de eigen omgeving van de hond, we lopen van huis uit een rondje van 15 of 30 minuten. In onze mooie omgeving zijn er vaak mogelijkheden om een natuurgebied in te gaan, maar een wandeling door de wijk vinden veel honden ook geen probleem. Het voordeel van een rondje in de eigen omgeving, is dat de hond niet mee hoeft in de auto, wat soms voor spanning kan zorgen.

Tijdens de wandeling kijk ik naar wat de hond kan en wil en daar pas ik de wandeling op aan. Is jouw hond een echte snuffelaar, of meer fan van doorlopen? Loopt je hond graag los, of liever veilig aan de lijn? Houdt je hond van contact met andere honden, of vermijdt hij/zij liever andere honden? Alles is mogelijk!

bottom of page